Det er vigtigt at huske vaccinationerne, så du ikke får en sygdom med hjem som souvenir

By:

Langt de fleste lande uden for Europa har en række alvorlige sygdomme, som vi heldigvis ikke har her i Danmark. Det er derfor ikke nogle, som de fleste danskere er vaccineret mod, hvis de ikke har været ude at rejse tidligere. Det er derfor en god ide at opsøge en vaccinationsklinik, så du er sikker på at være ordentligt dækket ind. 

Hvis du er i tvivl, om du har brug for vaccinationer, eller har nogle vaccinationer og derfor gerne vil vide, om du har alle i forhold til det land, som du skal til, er det en god ide at se på hjemmesiden rejseråd.dk. Her har de lavet en alfabetisk liste, så du nemt og hurtigt kan klikke dig ind på et land og se, hvilke vaccinationer der er påkrævede.

Hvis du for eksempel skal til Thailand, kan du klikke dig ind på landet og læse på hjemmesiden, at du skal vaccineres mod hepatitis a og b, japansk hjernehindebetændelse og tyfus. I forhold til Thailand er der dog meget forskel på, om du rejser til de traditionelle turistområder, eller om du begiver dig ud i områder længere væk fra alfar vej – eller off the beaten track som man siger som backpacker. 

Der kan nemlig være forskel på, hvilke sygdomme man kan få de forskellige steder. Hvis du er i tvivl, er det altid bedst at spørge din læge. Han eller hun kan fortælle dig, hvilke vaccinationer som du får brug for. 

Nogle vaccinationer gælder resten af dit liv, andre gælder kun i en begrænset periode. Det er derfor en god ide at undersøge, om dine gamle vaccinationer stadig er gyldige. Når du har været på en vaccinationsklinik, får du et vaccinationskort, hvor du kan se de vaccinationer, du har fået. Der bliver også skrevet ind, hvornår du har fået dem, og hvor længe de holder. En vaccine mod hepatitis a og b beskytter dig hele livet. En vaccine mod tyfus beskytter dig kun i tre år. Er det mere end tre år siden, at du har fået den, er det derfor en god ide, at du får en ny, inden du skal af sted. Tyfus er en ubehagelig sygdom, som du absolut ikke har lyst til at stifte bekendtskab med. 

Rejseråd.dk har lavet en oversigt over alle lande i verden og har også en side om de forskellige sygdomme og vaccinationer, som du får brug for. Du kan derfor blive godt klædt ret informationsmæssigt, inden din næste rejse. 

Posted in: vaccination