Få indflydelse på hvordan din arv skal fordeles

By:

Oprettelse af et testamente er en god idé, og det er langt hen af vejen også en nødvendighed, hvis man vil have indflydelse på, hvordan ens formue og værdier bliver fordelt blandt de efterladte. Det vil derfor være optimalt at oprette testamentet i tide, gerne tidligt eller midt i livet, selvom der er lang tid til, at man går bort. Det kan især være en god idé som forældre, samlevende eller køber af fast ejendom. Uanset hvad vil det dog altid være fordelagtigt at oprette et testamente, da det ellers vil være arveloven, der bestemmer fordelingen – og det er ikke nødvendigvis den fordeling, der stemmer overens med dine ønsker.  

Nødvendigt for stort set alle og livssituationer 

Et testamente er som sagt langt mere nødvendigt, end man forestiller sig. Det er aktuelt for stort set alle livssituationer. Det er især vigtigt for ugifte samlevende, hvis man ønsker, at partneren skal arve ved ens død. Ved hjælp af et testamente kan du og din samlever sikre hinanden, selvom I lever papirløs. Hvis I i stedet er gift, så er det stadig aktuelt at oprette et testamente, så I fælles kan bestemme, hvordan arven skal fordeles. Det kan også være, at I er gift med fællesbørn og særbørn, og her kan et testamente sikre, at dine særbørn arver på lige fod med jeres fællesbørn. Hvis du i stedet er single og ikke har børn, så vil et testamente stadig være et fornuftigt valg, hvis du ønsker at fordele din arv til andre, end dine forældre. 

Der er altså en lang række gode grunde til at oprette et testamente, og det er bedre at gøre det i god tid, inden det er for sent. Det kan være svært at forholde sig til i situationen, men man vil i den grad sætte pris på det på længere sigt – både for dig selv, men også for dine kære. 

Få hjælp til testamentet hos Hviid Advokater A/S 

Et testamente er personligt og kræver både tid og ikke mindst erfaring, hvis det skal udarbejdes bedst mulig, men det betyder dog ikke, at det skal koste dyre domme at få hjælp til. Hos Hviid Advokater A/S bliver der altid afstemt åbent og ærligt omkring, hvilket behov der er, og derefter bliver der fundet en fornuftig pris, hvor de fleste kan følge med. Det er uforpligtende at få et tilbud, så du kan altid sige nej tak, hvis du ikke er interesseret alligevel. 

Posted in: testamente