Find den motorolie, der er bedst for din bil

By:

Hos webshoppen landberg.dk har de et stort udvalg af motorolie. Du kan derfor nemt finde den olie, der vil være bedst for din bil. Olien er med til at vedligeholde din motor. Det gør, at du får en motor, der holder i meget længere tid, og en bil, der kører langt bedre. Det er altså en god ide, at du regelmæssigt kommer motorolie på din bil. 

Landberg.dk har flere forskellige typer af motorolie at vælge imellem. På den måde kan du nemt finde den, du helst vil bruge. Det kan for eksempel være den, der hedder 5W40. Navnet kan lyde lidt kryptisk, men siger egentlig bare noget om, oliens smørreevne ved forskellige temperaturer. En motor bliver jo varm, og det er derfor vigtigt, at motorolien virker, både når du lige har startet bilen, og motoren er kold, og når du har kørt i noget tid, og motoren derfor er meget varm. 

I olien er der en række molekyler, der arbejder for at smørre din motor hele tiden, mens du kører. Så længe motoren er tændt, virker olien altså. 

W’et i 5W40 står for “Winter”, altså vinter, hvilket betyder, at olien også kan klare kolde temperaturer. 40 har noget at gøre med, hvor god en flydeevner olien har ved høje temperaturer. Jo højere tallet er, jo bedre flydeevne har olien derfor. 40 er ret højt for motorolie og vil derfor typisk være et godt valg. 

Som sagt kan du få flere forskellige typer af motorolie, men du kan også få den samme motorolie i flere forskellige størrelser. Det kan for eksempel være en lille beholder, en stor dunk eller en hel tønde. Det kommer derfor an på, hvad du har brug for. 

Hvis du skal købe motorolie som privatperson vil en lille beholder eller en stor dunk typisk være nok. Hvis du bare har en enkelt bil, kommer du langt med en lille dunk. Hvis du har flere biler eller ofte hjælper andre med deres biler, kan det være en god ide for dig at have en stor dunk stående. På den måde er du sikker på aldrig at løbe tør. 

Hvis du har et værksted, kan du bestille en hel tønde. Landberg.dk er nemlig både for private og for virksomheder. Det er også en af grundene til, at du kan få motorolien i flere forskellige størrelser og i flere forskellige varianter. Det er for at give dig noget at vælge imellem. I værkstedet vil du sikkert typisk have flere forskellige tønder med olie stående. 

Posted in: 5w40